Gelukkig vitaal worden en blijven

geplaatst in: Geen categorie | 0

Vitaliteit + een actieve lifestyle = stress voorkomen

Vitaliteit  en een actieve lifestyle

Zorg voor een goede gezondheid en rust hebben om stress te voorkomen. Doe bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen, yoga of mediteer met een YouTube filmpje of met een podcast. Minder stress zorgt voor minder schade aan je vaten.    

Drink met mate > en niet meer dan 1 glas alcohol per dag en meer dagen zonder alcohol dan met alcohol. Skip suiker > toch zin iets zoets? Eet dan fruit of een klein blokje pure chocolade.  Klaar voor de start > Ga bewegen, minimaal 30 minuten per dag achter elkaar. Geen tijd? Ook bewegen in het huishouden hoort daarbij en er zijn oefeningen voor achter uw bureau. No smoking please> schakel hulp in die nodig is. You’re hot  Seks is een hele goede exercise!  Ken u getallen> Laat uw cholesterol meten in ieder geval voor uw 40e jaar, bijvoorbeeld via een healthcheck via een aanvullende verzekering. Houd gewicht, vernieuwde BMI en bloedruk ook in de gaten. Dan weet u waar u op kunt sturen. Maak er een gewoonte van je nieuwe levensstijl. Houd vol!
Bron: Heartlife klinieken zie http://heartlife.nl

‘Your heart is your life ‘

Bewegen
Matig intensief bewegen, zoals wandelen, fietsen, zwemmen, tennissen, krachttraining met gewichtjes of met waterflesjes. Niet te lang zitten. Na ieder uur zittend werk lekker wandelen naar bijvoorbeeld de kantine, de koffie automaat, het kopieerapparaat. Loop naar een collega voor een gesprek en lunchwandelen liever dan in de kantine gaan zitten. Traplopen eerder dan met de lift te pakken. Na het diner is de aanbeveling om matig intensief te bewegen.

Gezondheid verbeteren
Om ziekten zoals diabetes, osteoporose , artritis, artrose en vaatziekten te voorkomen Laat je hersenen en organen niet zitten. Mondverzorging> Houd uw tandvlees gezond en laat uw gebit regelmatig controleren bij de tandarts en mondhygiëniste.

Eet gevarieerd en nuttig gezonde natuurlijk voeding zoals volop groenten en kies voor vezelrijke voeding. Zoals fruit, noten zoals amandelen, walnoten, paranoten, amandelschaafsel. Pompoenzaden, zonnebloempitten, lijnzaad, sesamzaden, havermout overneigt, volkoren brood, volkoren pasta, vezelrijke crackers, volkoren beschuit, quinoa, bulgur en roggebrood. Nuttig mager vlees en vaker vis, vermijd suiker, wees zuinig met zout gebruik liever verse of gedroogde kruiden. Drink dagelijks minimaal 1,5 liter water, eet op regelmatige tijden en niet teveel tussendoor zo blijf je op gewicht. Geniet van de maaltijd en neem de rust en tijd. Lees etiket, het bevat vaak belangrijke informatie voor het maken van een bewuste voedselkeuze. Het ingrediënt dat als eerste vermeld is het hoofdbestandsdeel.

Vitale spierfuncties
https://gezonderleven.com/vitamine-d-de-sleutel-om-je-spierfunctie-te-verbeteren/

Creëer dagelijks magische momenten
Zoals naar buiten staren, lummelen, voldoende licht actief bezig zijn.  Train je geheugen door Iets nieuws te leren voor je hersenen is belangrijk. Uitdagend moet het zijn qua werk, muziek instrument spelen, dammen, schaken een taal leren etc

Energiek opstaan
Het is belangrijk om voldoende rust te nemen en 7-8 uur slaap per nacht te slapen om energiek op te staan.

Heb je  nu ook het gezondheidsvirus te pakken?  Ik ga er wel vanuit.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.