Acceptatie bikini en het ontstaan van de naam bikini

geplaatst in: Geen categorie | 0

Bikini slaat aan als een bom door Hollywoodsterren

Acceptatie bikini: Hier lees je meer over ontstaan van de naam bikini en de acceptatie hiervan. De naam bikini is vernoemd naar een vrijwel onbewoond eilandje. Het eiland bikini is een atol van 2.32 vierkante meter in de Grote Oceaan. Het maakt deel uit van de Marshalleilanden en bestaat uit meerdere eilandjes rond een lagune. Het eiland telt maar liefst 10 inwoners. Het tweedelige badpak is genoemd naar het eiland bikini waar net daarvoor een atoombom was getest, als verwijzing daarna dat het tweedelige badpak moest “inslaan als een bom”. Natuurlijk zal het ook meegewerkt hebben dat de naam met bi (= twee) begint. De bikini is een tweedelig zwempak dat in mei 1946 op de Parijse catwalk gelanceerd werd door de Franse autoingenieur Louis Réard.   

In het Engels wordt een strakzittende zwembroek voor mannen ook ‘bikini’ genoemd, in tegenstelling tot de ruim zittende zwembroek met pijpen die thans veel door mannen wordt gedragen.

Hier vind je de bron over het ontstaan bikini: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bikini_(kleding)

Acceptatie bikini

Pas in de jaren’60 en ’70 werd het tweedelige badpak echt populair en algemeen geaccepteerd, onder andere door de James Bond film Dr  No, waarin Ursula Andress in een witte bikini de zee uit kwam lopen. Na deze populaire film gezien te hebben begonnen meer Hollywoodsterren het kledingstuk te dragen en dit zorgde voor een nieuwe trend. Gelukkig voor alle moderne vrouwen is de bikini  door de Hollywoodsterren al jaren algemeen geaccepteerd en zien we er steeds meer mooie versierselen op.

Nu ook zie je nog steeds dat de echte trends ontstaan doordat Hollywoodsterren deze kledingstukken of schoenen en laarzen dragen. Een goed voorbeeld daarvan zijn bijvoorbeeld UGGS  deze werden o.a. door Sarah Jessica Parker gedragen. De voormalige Nederlandse eigenaar van UGGS heeft zijn grote bekendheid geworven in Amerika door een paar UGGS naar Oprah Winfrey te sturen die ze vervolgens in de Oprah show aan het grote publiek showde.

 

Foto Ursula Andress in witte bikini en James Bond

 

Ursula Andress in stijlvolle beugelbikiniAcceptatie bikini: James Bond en Ursula Andress in een beugelbikini