Wie eet zoals mensen eten in landen rond de Middellandse Zee, is gezond bezig! Maar wat houdt eten volgens de mediterrane keuken in?
Het mediterrane dieet is afkomstig van – de naam zegt het al – landen rond de Middellandse Zee.

Sirmione zo mooi een schiereiland aan het Gardameer in Italië.
Veel van deze gebieden maken deel uit van de zogenoemde ‘Blue Zones’: gebieden in de wereld waar mensen gemiddeld aanzienlijk langer en in betere gezondheid leven.
In het mediterrane eetpatroon staan van oudsher meer pure ingrediënten, noten en veel gezonde vetten centraal. De dagelijkse voedingsmiddelen bevatten zeevruchten, verse producten, volkoren, bonen, noten en zaden en bovenal veel groente en fruit. Tegelijkertijd komt bewerkt en rood vlees en ultra bewerkte voeding weinig in het eetpatroon voor.
In het mediterrane eetpatroon staan van oudsher meer pure ingrediënten, noten en veel gezonde vetten centraal. De dagelijkse voedingsmiddelen bevatten zeevruchten, verse producten, volkoren, bonen, noten en zaden en bovenal veel groente en fruit. Tegelijkertijd komt bewerkt en rood vlees en ultra bewerkte voeding weinig in het eetpatroon voor.
https://www.diabetesfonds.nl/over-diabetes/eten-met-diabetes/het-mediterrane-dieet
Onderstaande foto’s van gerechten staan op diabetesfonds.nl

Griekse boerensalade

Geef een antwoord